Lemvig

Ruten "I Gantriis' fodspor"

Tag på en vandring gennem Lemvigs historiske kulturmiljøer. Her opleves alle byens facetter med fine gamle bygninger og miljøer fra værtshusgader til kirketorv, handelsstrøg, kærlighedssti, fortættede gader og havn. "I Gantriis' fodspor" består af 17 udvalgte steder, som er markeret med skilte udformet som tegnerens ”gadespejl” og tegneseriestriber på facaderne. Hent folderen “I Gantriis' fodspor" her.

På tur med Larsen og Larsen i Lemvig - Kunsttur for grupper

I samarbejde med Museet for Religiøs Kunst har Lemvig Museum lavet en pakke, som tilbydes grupper på 10 - 25 personer. Besøg digteren Thøger Larsen på Lemvig Museum og kunstneren Johannes Larsen på Museet for Religiøs Kunst. Læs mere her
Bestilling ved henvendelse til Museet for Religiøs Kunst på info@mfrk.dk eller 97810371.

Yngre tegneserieskaber får Gantriispris

I anledningen af, at det i år er 100 år siden tegneren Henning Gantriis blev født i Lemvig, har Lemvig Museum lavet en Gantriispris, som gik til tegneren Theis Christiansen. Han fik prisen, fordi han med sine tegneserier kaster et kærligt satirisk blik på hverdagsliv i nutidens Danmark. Theis Christiansen er udvalgt af en dommerkomité bestående af:

- Ida Gantriis, tegner, illustrator, og Henning Gantriis datter
- Peter Dyring-Olsen, leder af professionsbacheloruddannelsen i Grafisk Fortælling på The Animation Workshop, Center for Animation, Viborg
- Lars Jacobsen, tegner, forfatter, Dokumentarfilmskaber, Leder og arrangør af den årlige tegneseriefestival Art Bubble DECAF.
- Søren Vinterberg, Mag art. I litteraturvidenskab, forfatter og kritiker på Politiken.
- Lars Mathiesen, Museumsformidler på Lemvig Museum.

Prisen blev overrakt til Theis Christiansen ved en fest på Hotel Lidenlund torsdag d. 18. oktober. Prisen består af en original tegneseriestribe fra Lidenlund, samt en gavecheck på 10.000,-
Prisen er blevet til med støtte fra Lemvig Kommune.

Lemvig Museum på Facebook

Vil du gerne følge med i hvad der sker på Lemvig Museum og hvad vi arbejder med, så find os på Facebook

Sommersang Konkurrence 2017

Se hvem der vandt