Aktuelt - Udstillinger

Særudstilling "Månen som verden"

Sidste år var det 50 år siden, at de første mennesker besøgte vores nærmeste nabo i rummet - Månen. I den forbindelse stiller denne lille udstilling skarpt på Månen i Thøger Larsens univers. Thøger Larsen studerede Månen indgående og var blevet fortrolig med den som ingen anden.

Særudstilling "Nevskij i privat eje"

Den 25. september 2018 var det 150 år siden, at den store russiske orlogsfregat Alexander Nevskij forliste udfor Harboøre Tange. I den anledning har museet lavet en lille særudstilling, som handler om ting fra fregatten som i ddag findes i privat eje.
Alexander Nevskijs stranding er en ud af mange her på kysten, men den er den mest spektakulære og har i eftertiden fået en næsten mytisk karakter. Ombord på den russiske fregat var 724 mand – og blandt dem ingen mindre end den russiske kejsers søn, storfyrst Alexej. Fregatten var et imponerende stort skib, som var luksuriøst udstyret med elegante møbler og fin porcelæn. I tiden efter strandingen blev inventar, møbler, service, sejl, tovværk, kobberbolte og meget mere bjerget fra skibet og solgt på auktioner og er i dag spredt for alle vinde.